محل تبلیغات شما
Մի խումբ հայեր Ադրբեջանի դեսպանատան մոտ են - FreeNews

۲۹ سال پیش در چنین روزی بیست و یک سپتامبر سال ۱۹۹۱ میلادی "ارمنستان" از اتحاد جماهیر شوروی سابق استقلال یافت و این روز به نام روز ملی ارمنستان نامگذاری شد.

سرزمین ارمنستان طی قرن‏‌های متمادی محل درگیری دولت‏‌های ایران و عثمانی بود، تا این که در سال ۱۹۱۸ و درپی انقلاب کمونیستی در شوروی، استقلال خود را اعلام کرد، اما این استقلال دیری نپایید و ارمنستانْ دو سال بعد به شوروی الحاق شد. 
ارمنستان تا آغاز تحولات سال‏‌های پایانی دهه ۱۹۸۰ م در شوروی، یکی از جمهوری‏‌های این کشور بود. اما در اوایل دهه ۱۹۹۰ م در یک همه ‏پرسی، بیش از ۹۰ درصد از مردم به استقلال این کشور رای دادند و به این ترتیب، در ۲۱ سپتامبر ۱۹۹۱ م استقلال ارمنستان اعلام شد. 
ارمنستان در غرب آسیا و منطقه قفقاز واقع است که نزدیک به ۳۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و در همسایگی کشور‌های ایران، آذربایجان، ترکیه و گرجستان قرار گرفته است. جمعیت ارمنستان، ۳/۵ میلیون نفر بوده که اکثریت پیرو آیین مسیحیت بوده و به زبان ارمنی صحبت می‏ کنند. پایتخت ارمنستان، ایروان نام دارد و واحد پول آن درام است. 
ملیت مردم ارمنستانْ ارمنی و شهر‌های مهم آن وانادزور و گیومری است. نظام ی حاکم بر ارمنستان جمهوری چند حزبی با یک مجلس قانون‏گذاری است. با اعلام استقلال در جمهوری‏‌های شوروی، ادعای مالکیت ناحیه قره‏ باغ توسط ارمنستان به جنگ این کشور با آذربایجان انجامید. این جنگ حدود ۳۵ هزار کشته بر جای گذاشت و به قرار داد ترک مخاصمه جنگ منجر شد اما همچنان عامل اختلاف میان دو کشور است. بیست و یکم سپتامبر سال‏روز رأی مردم به استقلال در سال ۱۹۹۱ م به عنوان تاریخ استقلال و روز ملی این کشور است .

منبع:خبرگزاری صداوسیما

اختصاص مالیات شرکت مس سونگون برای احداث و تکمیل اتوبان «تبریز ـ ارمنستان»

افتخار آفرینی گروه موسیقی «کهن ساز» ایران در کشور ارمنستان

ایروان نیز تحت فشار تحریم های آمریکا علیه ایران است

استقلال ,ارمنستان ,سال ,کشور ,م ,روز ,این کشور ,و به ,روز ملی ,استقلال ارمنستان ,۱۹۹۱ م

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

mekafdilua خاطرات محمدبهروزی relodunba رشتاک رشد محیطی برای آموزش آینده سازان مسجد امام حسین (ع) محله نیار ciacrochesar کسب درآمد از اینترنت | همکاری در فروش شارژ وبلاگ نمایندگی شمس وب لژیون مسافر محمد حیدری Charlene's life