محل تبلیغات شما

مسجد کبود ایروان، در پایتخت ارمنستان بزرگترین مسجد در جنوب قفقاز است که ساخت آن به دو قرن و نیم پیش باز می‌گردد.

مسجد کبود ایروان(مسجد آبی)

معماری این مسجد ملهم از مسجد کبود تبریز است و سبک آن معماری صفوی-قاجاری است. این بنای تاریخی در سال ۱۱۷۹ هجری قمری یا ۱۷۶۴ میلادی به دست حسین‌علی خان ایروانی بنا شد.

این مسجد نمونه‌ای ارزشمند از یک مسجد چهار ایوانی است. گنبد این بنا دو پوسته بوده و منارهٔ آجری آن ۲۴ متر بلندی دارد. کتیبه‌های سنگی این مسجد از اصفهان آورده شده‌اند.

مسجد کبود ایروان سه محراب دارد که نشانگر حضور پیروان مذاهب مختلف اسلام در شهر بوده است.

مسجد کبود ایروان در سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۹ با هزینه بنیاد مستضعفان و نظارت سازمان میراث فرهنگی ایران مرمت شد. این مسجد در یکی از خیابان‌های اصلی پایتخت ارمنستان واقع شده است.

دولت ارمنستان در سال ۱۳۹۴ با تصویب طرحی حق ادارهٔ این مسجد را برای مدت ۹۹ سال به ایران واگذار کرد تا از ساختمان این مسجد به عنوان مرکزی فرهنگی استفاده شود. مالکیت مسجد کبود و زمین‌های پیرامون آن همچنان از آن ارمنستان خواهد بود.

اکنون در مسجد کبود ایروان زبان فارسی به علاقمندان تدریس می‌شود. همچنین در ارمنستان تمبر و پاكت پستی با تصویر این مسجد نیز منتشر شده‌ است.

منبع:euronews

اختصاص مالیات شرکت مس سونگون برای احداث و تکمیل اتوبان «تبریز ـ ارمنستان»

افتخار آفرینی گروه موسیقی «کهن ساز» ایران در کشور ارمنستان

ایروان نیز تحت فشار تحریم های آمریکا علیه ایران است

مسجد ,کبود ,ارمنستان ,سال ,ایروان ,فرهنگی ,این مسجد ,مسجد کبود ,کبود ایروان ,در سال ,مسجد در

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Aura's game metercsourfe وبلاگ شخصی دکتر آقا محمد رافع بروجردی مرکز تخصصی پزشکی ورزشی Stacy's memory مسجد امام حسین (ع) محله نیار management science بهترین آهنگ های 2019 سایت تخصصی علوم ورزشی و هنرهای رزمی کابین آتنا